menu close menu

Izveštaj sa V “Novogodišnjih Sport kids igri bez granica”

U subotu 26.12.2015. godine, u Dečijem kulturnom centru “Majdan”, škola sporta Sprot kids organizovala je za svoje članove V “Novogodišnje Sport kids igre bez granica”.

Javna sportska manifestacija počela je u 11:00h kada su nastupili naši najmlađi članovi. Nakon kratkog zagrevanja, gde su u elementarnoj igri kojoj je bio zadatak da pronađu svoju kapicu i da je stave na glavu, usledile su vežbe oblikovanja. Roditelji i svi prisutni su uzivali u prikazu vežbi, a zatim su mališani podeljeni u dve grupe. Zadatak koji su trebali pravilno i brzo da urade bili su elementi koje su naučili u predhodna tri meseca. Prikaz elemenata bio je kroz dva motorička poligona od kojih je jedan bio atletski a jedan gimnastički. Nakon uspešnih izvršenih zadataka, usledila je dodela medalja kao znak i priznanje Sport kids-a svojim najmlađim članovima na dobrom radu i naučenim elementima.

Nakon naših najmlađih sportista, svoje veštine i stečeno znanje svim prisutnima u DKC “Majdan”-u imali su priliku da prikažu naši sportisti uzrasta od 4.5-5.5 godina. Na samom početku ih je dočekao veliki motorički poligon gde su pored raznih oblika trčanja, unapred, unazad, bočno, morali da savladaju i veliki broj prepreka. Nakon uvodnog zagrevanja usledile su vežbe oblikovanja sa loptom. Bili su to zahtevni zadaci, gde je kontrola lopte bila najvažnija. “Sunce i kiša” je jedna od omiljenih elementarnih igara naših mališana, ali ovog puta publika je bila ta koja je davala znak za početak kiše. Bilo je veoma zabavno. Vežbanje srednje grupe završilo se zajedničkim motoričkim poligonom gde su svi mališani morali da prođu elemente u poligonu i da sednu na “ostrvo” koje ih je čekalo na kraju fiskulturne sale. Usledila je podela medalja i fotografisanje.

Najteži i najzahtevniji elementi dočekali su najstarije drugare, tj. decu predškolskog i školskog uzrasta. Usledilo je zagrevanje a zatim i vežbe oblikovanja. Elementi koji su bili postavljeni u motoričkom poligonu bili su: kolut unapred, kolut unazad, prelazak i okret na klupi, hodanje na kolenima, vođenje lopte, preskoci, zaobilazak stalaka i na kraju ubacivanje lopte u kocku na podu. Jako zahtevan i težk poligon bio je samo uvod u takmičenje koje je usledilo. Deca su bila podeljena u dve ekipe: plava i crvena. Kolut unapred, preskoci, merdevine, šetnja po kanapu i šut ka kocki. Pobednik je bila ekipa koja je postigla prva 20 poena. Krajnji rezultat, 20:13 za crvenu ekipu. Bilo je neizvesno, a publika je navijala a naši mališani su uzivali u takmičenju.

Uživajte u nekim od fotografija sa sportske manifestacije, a ostale fotografije možete videti na našoj FB stranici:
Škola sporta Sport kids Beograd

December 29, 2015 | Novosti, Uncategorized | Comments Off