menu close menu

2

Program namenjen je deci uzrasta od 2.0 do 4.0 godine i ovo je osnovni program koji decu uvodi u svet sporta. Aktivnosti koji se primenjuju na treninzima su: osnovni oblici kretanja, elementarne igre,  vezbe oblikovanja.

- Osnovni oblici kretanja omogućavaju deci da usavrše hodanje, trčanje, puzanje. To su osnovni elementi koji omogućavaju pravilno kretanje i kasnije usvajanje i usavršavanje novih motoričkih zadataka.

 - Elementarne igre, deci pored zabave pruža pomoć u socijalizaciji i razvoju zdravog-sportskog međuljudskog odnosa koji će u kasnijem periodu života deteta biti od ogromne pomoći, razvoj motoričkih sposobnosti i razvijanje takmičarskog duha. Elementarne igre koje se sprovode na treninzima su: „ide maca oko tebe“, „noć i dan“, „između dve vatre“, „vuk i ovca“, „ringeraja“, „prepoznavanje skrivenih predmeta“, „ledeni čika“…

 - Sprovođenje vežbi oblikovanja na svakom treningu su veoma bitne u pravilnom razvoju deteta. Primenjuju se u svim našim programima i uz elemente iz korektivne gimnastike omogućavaju otlanjanje telesnih deformiteta i uspostavljanje pravilnog rasta i razvoja deteta.

atletika

Nakon uspešnog završenog SPORT KIDS pionir programa, deca nastavljaju svoje motoričko usavršavanje na sledećem nivou, SPORT KIDS junior.